Må man rose sig selv på jobbet? Tage ordet til et møde og sige “prøv lige at se hvad jeg har lavet – det var mega fedt“. Eller sende en mail til kollegaerne og forklare hvordan man tog et svært problem og løste det på en supersmart måde. Eller benytte (den virtuelle) kaffepause til lige at fortælle om et projekt, man fik gennemført til tiden og under budgettet – på trods af Coronakrisen. Må man det??

Tillader kulturen hos jer at man kan gøre det?

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Så er du en af de få heldige 💗

I Danmark har vi nemlig Jante som kommer og dunker os i hovedet hver gang vi stikker “snotten” for langt frem …

Hvilket netop lige nu, er mega ærgerligt for os alle. For vi er faktisk super udfordret i forhold til at følge med i, hvad hinanden går og fifler med derhjemme på “kontoret”. Det gør det svært at få øje på – hvornår der er noget relevant at rose hinanden for.

Så vi må lige hjælpe hinanden lidt på vej 💗Du kunne jo være den første der startede med at løfte sløret for nogle af hverdagens små sejre og succeser i dit arbejde, fra din dag, uge, møde eller projekt:-)

Udfordre (ham) Jante ….. kom nu!!!! 💪💪 Gør det for de andre skyld

STOP!!!!! helt ærligt…. hvordan kan selvros – være for de andres skyld? Det holder jo ikke….⚡⚡⚡ (og hvorfra ved du at Jante er en mand??)

Okay det med Jante det var bare et skud…

Men det andet, den er faktisk god nok!!! For HUSK lige på at …..

  1. du åbner jo op for at andre også kan gøre det samme
  2. du viser hvor dine særlige styrker er – og bidrager dermed til vidensbanken i firmaet.👌👌👌
  3. du giver de andre en mulighed for at anerkende dig – Vi kan jo rigtigt godt lide at anerkende andre (men sjovt nok bare ikke os selv).
  4. måske omhandler selvrosen også en af dine kollegaer, din chef eller hele dit team.
  5. du deler i samme omgang ofte ud af gode tips og tricks💡💡💡

Selvros KAN selvfølgelig godt gå hen og blive irriterende…

Men hvis du “bare” husker at dele ligeså gavmildt ud af alle de ting du IKKE er lykkedes med hen af vejen💥💥💥alle dine små fejltrin, skøre misforståelser og pinagtige besværligheder – Med andre ord: TILLADER selvironien at fylde i andre sammenhænge hvor det vil være relevant.

 garantere jeg dig, at du ikke vil være FOR meget – hvilket jo dybest set nok er det vi alle sammen frygter.

SÅ Nej …. Vi må for guds skyld ikke blive selvhøjtidelige. Dem er der jo ingen der kan holde ud ⚡⚡⚡

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

NB: Jeg er selv ret pjattet med at jeg fik skrevet dette indlæg på under 1 time og på trods af at jeg egentlig ikke fra starten af følte mig i stødet. Men jeg ved jo, at når først jeg går i gang – så er jeg faktisk god til at få ideer og jeg er også MODIG NOK til at udgive det – på trods af at det langt fra er perfekt.

Jeg håber jo på, at der er nogen derude der føler sig inspireret til at arbejde aktivt med GO’ KOLLEGA KARMA TIP´sene og på den måde bidrager JEG i al beskedenhed til at gøre verden til et bedre sted

Hvad synes du….. var det for meget ??